12.6.08

Επιστολές από Επιμελητήρια για τη συμμετοχή τους στη Δημόσια Ακρόαση "Γεφυρώνοντας την Νοτιοανατολική Ευρώπη με το Παγκόσμιο Εμπορικό Σύστημα"

Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

Προς Καθηγητή Γεώργιο Παπαστάμκο
Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Rue Wiertz, 60 - B-1047, Βρυξέλλες

Θέμα: Συνεργασά σας με ΣΕΒΕ

Αξιότιμε Κύριε Παπαστάμκο,

Με την επιστολή μας αυτή επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να παρακολουθήσουμε τις εργασίες της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η πρωτοβουλία σας να προσκληθούν και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Βορείου Ελλάδος καθώς και να συμμετέχουν ως ομιλητές τρεις διακεκριμένοι πολιτικοί αξιωματούχοι από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη και επωφελής για τους συμμετέχοντες. Εξίσου σημαντική ήταν και η ανταλλαγή απόψεων κατά τη διάρκεια του δείπνου, με την παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Π. Δούκα.

Θα θέλαμε, ακόμη, να συγχαρούμε του εξαιρετικούς συνεργάτες σας, κα Ντία Χωραφά και κ. Κωνσταντίνο Χατζηφώτη για την άρτια προετοιμασία της αποστολής, για την ενημέρωση μας αναφορικά με τα θέματα που ασχολείστε καθώς και την ακούραστη παρουσία τους δίπλα μας κατά τη διάρκεια των δύο ημερών.

Με την ευκαιρία θέτουμε υπόψη σας στο συνημμένο παράρτημα ορισμένα θέματα, τα οποία απσχολούν τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος και ειδικότερα αυτές που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Δυτικών Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις στις προαναφερόμενες χώρες αλλά και γενικότερα είναι η μη αναγώριση σημάτων συμμόρφωσης κοινοτικών προϊόντων με αποτέλεσμα την αδυναμία εισαγωγής και διακίνησης προϊόντων στις χώρες αυτές. Η υποχρέωση των ελληνικών και εν γένει κοινοτικών επιχειρήεων να αποκτούν παράλληλα και σήματα συμμόρφωσης των χωρών αυτών συνιστά σε πολλές περιπτώσεις μη Δασμολογικό Εμπόδιο εισόδου των κοινωτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επανέλθουμε και να υποστηρίξουμε την πρότασή σας για τη διοργάνωση μιας συνεδρίασης της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα μπορούσαμε να δώσουμε μια πληρέστερη εικόνα για τις προϋποθέσεις λειτουργίας μιας περιφερειακής αγοράς στη Ν.Α. Ευρώπη.

Είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Για τον ΣΕΒΕ

Δρ. Αναστάσιος Αλεξανδρίδης
Εντεταλμένος Σύμβουλος

*********

Επιμελητήριο Ημαθίας

Προς Ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Παπαστάμκο

Αγαπητέ Γιώργο,

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ημαθίας και εγώ προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να σε ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σου να συμμετέχουμε οι Πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Βορείου Ελλάδας στη δημόσια ακρόαση με θέμα: "Γεφυρώνοντας την Νοτιοανατολική Ευρώπη με το Παγκόσμιο Εμπορικό Σύστημα", που έγινε στις Βρυξέλλες στις 26-28 Μαΐου.

Η άριστη διαμονή, η θερμή φιλοξενία και το φιλικό κλίμα που αναπτύχθηκε έκαναν το διήμερο ακόμη πιο ξεχωριστό και άκρως ενδιαφέρον με τις επαφές και τις συζητήσεις που έγιναν εντός και εκτός του Ευρωκοινοβουλίου.

Επίσης θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους συνεργάτες σου, τον κ. Κωνσταντίνο Χατζηφώτη και την κ. Αφεντία Χωραφά που φρόντισαν όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού και του ημερήσιου προγράμματος.

Φιλικούς Χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Πρόδ. Ουσουλτζόγλου


*********

Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Προς: Ευρωβουλευτή κο Παπαστάμκο Γ.

Θα ήθελα να σας εκφράσω τόσο σε εσάς προσωπικά όσο και στους συνεργάτες σας τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες για την θερμή σας υποδοχή καθώς και για την άψογη φιλοξενία που μου παρασχέθηκε στα πλαίσια της παραμονής μου στις Βρυξέλλες στα πλαίσια της Δημόσιας ακρόασης με θέμα « Γεφυρώνοντας την Νοτιοανατολική Ευρώπη με το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα » από τις 26 έως 28 Μαΐου 2008.

Πιστεύω ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι χρήσιμες για τα Επιμελητήρια και ευελπιστώ η εμπειρία που αποκομίσαμε να επιφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα και να μας βοηθήσει στο έργο μας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων- μελών μας.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

*********

Επιμελητήριο Καβάλας

Αξιότιμε κύριε Παπαστάμκο

Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε να παρακολουθήσω την τόσο σημαντική, για όλους μας, Ημερίδα της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα "Γεφυρώνοντας τη Νοτιανατολική Ευρώπη με το Παγκόσμιο Εμπορικό Σύστημα".

Να είστε βέβαιος ότι για μας, που βιώνουμε την πραγματικότητα των δύσκολων συνθηκών επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια, εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου, ανιχνεύουν νέα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας και γνώσης, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ανάδειξη της Περιφέρειας ως μοχλού ανάπτυξης και ευημερίας.


Με τιμή
Άγγελος Τσατσούλης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας

*********

Επιμελητήριο Κιλκίς

Αγαπητέ κ. Παπαστάμκο

Εκ μέρους της Διοίκησης και των μελών του Επιμελητηρίου μας, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση σας η οποία μας έδωσε τη χαρά και την τιμή να επισκεφθούμε τις Βρυξέλλες ως μέλη της Ελληνικής αποστολής.

Σας διαβεβαιώ ότι ήταν μια πολύτιμη εμπειρία, τα επί μέρους στοιχεία της οποίας θα αποτελέσουν εξαιρετικά εφόδια για τη δραστηριοποίηση των μελών του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Επιφυλάσσομαι να ανταποδώσω την πρόσκληση για μια επίσκεψή σας στο νομό μας. Μια πρώτη ευκαιρία θα είναι η επίσημη εγκαινίαση των πρώτων ιδιόκτητων γραφείων του Επιμελητήριου μας, η οποία προβλέπεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η οριστική ημερομηνία θα σας γνωστοποηθεί έγκαιρα ώστε να τη συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα σας.

Σας ευχαριστώ και πάλι και σας εύχομαι υγεία και δύναμη για το επίπονο έργο σας.

Με τιμή,

Παύλος Τονικίδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς