19.1.07

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Παπαστάμκος, αναφέρει στο kykladesnews δέκα λόγους που επιλέγει τη Σαντορίνη ως αγαπημένο προορισμό διακοπών:

1.Για το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της, σύμμειξη του ηφαιστειακού δημιουργήματος της οργισμένης φύσης, αλλά και της ανεπανάληπτης κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.
2.Για τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού, με τον αρχαίο οικισμό του Ακρωτηρίου να ξεχωρίζει ως μνημείο ενός εκ των περισσότερο αξιόλογων κέντρων του Αιγαίου κατά τα προϊστορικά χρόνια, αλλά και συγχρόνως τάφο ενός εκ των σημαντικότερων αρχαιολόγων που ανέδειξε η χώρα μας, του Καθηγητή Μαρινάτου.
3.Για τους παραδοσιακούς οικισμούς της Οίας, του Ημεροβιγλίου, των Φηρών και του Φηροστέφανου που προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες για περιπάτους στα λευκά, πλακόστρωτα σοκάκια τους, υποδεχόμενοι τον επισκέπτη με την ζεστή φιλοξενία και τον πατροπαράδοτο τρόπο ζωής.
4.Για τις απεριόριστες δυνατότητες ποιοτικής "επένδυσης στομάχου" που παρέχει, με τα τοπικά εδέσματα και το κρασί της να κυριαρχούν στις προτιμήσεις των επισκεπτών της.
5.Για το ανεπανάληπτο θέαμα του ηλιοβασιλέματος, το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος επισκεπτών από όλο τον πλανήτη θέτοντας τη θηραϊκή καλντέρα στην πρώτη γραμμή των εξαγώγιμων τουριστικών προϊόντων της Ελλάδας.
6.Για την πλούσια παράδοσή της σε ήθη και έθιμα που ενώνουν το χθες με το σήμερα.
7.Για την φιλοξενία των κατοίκων της, οι οποίοι, σε πείσμα της φορμαλιστικής ευγένειας που επιτάσσει η τουριστική βιομηχανία, διατηρούν τον ανοιχτόκαρδο αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα τους και είναι πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες της.
8.Γιατί ο επισκέπτης της δύναται να επιλέξει ή και να συνδυάσει μεταξύ της έντονης, κοσμοπολίτικης διασκέδασης και της ήρεμης και οικογενειακής ζωής.
9.Γιατί αν και το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων, η πρόσβαση σε αυτό γίνεται ταχύτατα και ευκολότατα, από θάλασσα και αέρα.
10.Γιατί σε μια από της βουτιές στις άγριες θάλασσές της, ο επισκέπτης της ίσως ανακαλύψει ...την χαμένη Ατλαντίδα!