27.3.07

Επίσκεψη μαθητών του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

36 γεμάτοι ζωντάνια και απορίες μαθητές και μαθήτριες της 3ης Γυμνασίου του Ευρωπαϊκού Σχολείου των Βρυξελλών, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες τους κ. Ζαφειρίου και κ. Τζαφεροπούλου, επισκέφθηκαν για περίπου 1.30 ώρα τους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και είδαν από κοντά τον χώρο όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με την φράση "δεν υπάρχουν αφελείς ερωτήσεις, μόνο αφελείς απαντήσεις" ξεκίνησε από πλευράς μου η επικοινωνία με τους μαθητές, για να ακολουθήσει σωρεία ερωτήσεων από την πλευρά τους για θέματα που τους απασχολούν σχετικά με την Ευρώπη. Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ο ρόλος των ευρωβουλευτών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία λήψης κοινοτικών αποφάσεων, η τύχη της Συνταγματικής Συνθήκης, καθώς και η πολιτική της ΕΕ για τα παιδιά των Λιγότερο Ανεπτυγμένων Χωρών, ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τους μαθητές.

Μετά την συνομιλία μας, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εργασίας Επιτροπής του ΕΚ που διεξάγοντο τη στιγμή της επίσκεψής τους. Με ένα σακίδιο με αναμνηστικά και με την ανοικτή πρόσκληση να με επισκεφθούν το συντομότερο δυνατό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποχαιρέτησα τους νεαρούς συνομιλητές μου και τις καθηγήτριες τους.