5.12.06

Ευχαριστήρια επιστολή του ΕΛΣΕΒΒΥΕ

Ευχαριστήρια επιστολή για τη σθεναρή και αποτελεσματική υποστήριξή σας στη λήψη οριστικών μέτρων αντί ντάμπινγκ από την ΕΕ έναντι των εισαγωγών δερμάτινων υποδημάτων από την Κίνα και το Βιετνάμ. (Κανονισμός (ΕΚ) 1472/2006 του Συμβουλίου της 5ης Οκτωβρίου 2006)


Αγαπητέ κύριε Παπαστάμκο,

Κατά τη συνεδρίαση της 23/11/2006 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΣΕΒΒΥΕ αποφάσισε ομόφωνα να σας εκφράσει γραπτώς τις ευχαριστίες του για την αμέριστη και αποτελεσματική υποστήριξή σας την οποία και γνωστοποίησε με ενημερωτικό δελτίο στα μέλη του Συνδέσμου και με δημοσιεύματα στον κλαδικό τύπο.

Η συνεχής στήριξη και παρεμβάσεις σας απετέλεσαν ουσιαστικό παράγοντα για τη θέσπιση των μέτρων αυτών. Μέτρα τα οποία σε συνδυασμό με την επιτυχή προκήρυξη από την Κυβέρνηση του προγράμματος ΚΕΥΔ (για ένδυση, δέρμα, υπόδηση) και την εντυπωσιακή ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις μας δημιουργούν ένα νέο θετικό κλίμα.

Βεβαίως όπως γνωρίζετε οι κλάδοι μόδας και εντάσεως εργασίας αντιμετωπίζουμε τον εντονότερο ανταγωνισμό, εν πολλοίς αθέμιτο (όπως επί πλέον το παραεμπόριο στη χώρα μας). Τα μέτρα που θέσπισε η ΕΕ αποτελούν μερική αποκατάσταση της νομιμότητας και είναι εντυπωσιακό και ταυτόχρονα αντικείμενο προβληματισμού για το πώς προφανείς αποφάσεις για την κατοχύρωση του υγιούς ανταγωνισμού, στηριγμένες σε αδιάσειστα στοιχεία της Επιτροπής, αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλες δυσκολίες για τη θέσπισή τους, που όταν συμβαίνει, περιλαμβάνει ατεκμηρίωτες και κυρίως επιβλαβείς εκπτώσεις και εξαιρέσεις.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου δεχθείτε αγαπητέ κ. Παπαστάμκο τις πλέον θερμές ευχαριστίες και χαιρετισμούς μας.

Μετά τιμής

Θεόδωρος Βαβουλάς, Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Παληοκώστας, Πρόεδρος